Република Србија
Виши суд у Крушевцу

Вести и саопштења

Почела изградња Палате правде - извор лист Победа

Петак, 01. Април 2022.

Вишегодишње планирање изградње нове, савремено опремљене зграде правосудних органа у Крушевцу ових дана приведено је крају, па су почели грађевински радови на припреми терена у Центру три, у насељу Стари аеродром.

Нови, велелепни објекат пројектован је тако да ће у истој згради радити: Виши и Основни суд у Крушевцу, Прекршајни суд у Крушевцу, Градско правобранилаштво, Привредни суд Краљево – судска јединица у Крушевцу, Више и Основно јавно тужилаштво у Крушевцу.

Награда за Виши суд у Крушевцу

Петак, 06. Октобар 2017.

Врховни касациони суд, доделио је награде и признања судовима за постигнуте резултате и напредак у текућој у односу на претходну годину, 5. октобра 2017. године на Годишњем саветовању судија Републике Србије у Врњачкој Бањи.

Награде су додељене у две категорије ''Повећање броја решених старих предмета у суду у односу на исти период претходне године'' и ''Повећање броја укупно решених предмета у суду у односу на исти период претходне године''.

Уједначавање судске праксе виших судова са подручја Апелационог суда у Крагујевцу

Четвртак, 24. Новембар 2016.

Виши суд у Крушевцу је уз подршку Канцеларије Савета Европе био организатор уједначавања судске праксе свих виших судова са подручја Апелационог суда у Крагујевцу.

На радном састанаку одржаном 24.11.2016. године, учешће у уједначавању судске праксе имали су: заменик председника Апелационог суда у Крагујевцу, руководиоци грађанског, кривичног и одељења судске праксе Апелационог суда у Крагујевцу, председници свих виших судова, као и председници грађанског, кривичног и одељења судске праксе свих виших судова са подручја Апелационог суда у Крагујевцу.